Atom meyve suları bağışıklığı güçlendiriyor ama tüketirken dikkat!
2 mins read

Atom meyve suları bağışıklığı güçlendiriyor ama tüketirken dikkat!

Beslenme Uzmanlarından Atom Meyve Suları Hakkında Önemli Bilgiler

Kış aylarında, bağışıklık sistemini güçlendirmek için tercih edilen atom meyve suları, genellikle C vitamini açısından zengin meyvelerden elde ediliyor. Portakal, nar, kivi, limon, greyfurt gibi meyvelerden yapılan bu tür meyve suları, A, C, E vitaminleri, potasyum, folik asit gibi besin ögelerini içeriyor. Bu sayede bağışıklığı destekleyici etkiler sağlıyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Hatice Nurseda Hatunoğlu, atom meyve sularının günlük C vitamini ihtiyacının en az yüzde 70’ini karşılayabileceğini belirtti. Ancak aşırı tüketiminin bazı potansiyel sağlık risklerine yol açabileceğini de vurguladı.

C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Hatunoğlu, bu tür meyve sularının antioksidan etkisi sayesinde enfeksiyonlara karşı koruma sağladığını, serbest radikalleri etkisiz hale getirerek hücreleri koruduğunu ve cildin yenilenmesine yardımcı olduğunu açıkladı. Ayrıca C vitamini sayesinde demir emilimini artırarak bağışıklık sistemini desteklediğini belirtti.

Bir kupa atom meyve suyunun genellikle günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 70’ini karşılayabileceğine dikkat çeken Hatunoğlu, taze sıkılmış meyve sularının tercih edilmesi gerektiğini ve hazır meyve sularının içerdikleri ekstra şeker nedeniyle dikkatli tüketilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Aşırı Tüketimin Riskleri

Beslenme Uzmanı Hatunoğlu, atom meyve sularının aşırı tüketiminin potansiyel sağlık risklerine işaret etti. Fruktoz içermeleri nedeniyle kan şekerini yükseltebileceğini ve karaciğer yağlanmasına yol açabileceğini belirten Hatunoğlu, aşırı C vitamini alımının oksalat birikimine ve böbrek taşı oluşumuna neden olabileceğini söyledi. Bunun yanı sıra, bazı meyve sularının alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini de hatırlattı.

Atom meyve sularının faydaları olduğu kadar, dikkatli tüketilmesi gereken risklerinin de bulunduğunu belirten Hatunoğlu, sağlık açısından dengeli ve ölçülü bir şekilde tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir